Skip to content

Studie Start

Volgend schooljaar (2019-2020) bieden we deze cursus weer aan. Je kunt je hiervoor vast aanmelden via ons contactformulier.

Een goede start op de middelbare school is belangrijk en plezierig. Het helpt om vanaf de start je studievaardigheden te ontwikkelen. Goed ontwikkelde studievaardigheden, die je op de juiste wijze gebruikt, zijn van belang voor de rest van je studie. Door in het begin meteen aandacht aan studievaardigheden te besteden, leer je efficiënt leren. Daarnaast is het handig ook je talenten te leren kennen. Je kunt er gebruik van maken om makkelijker te studeren. Ook heeft iedereen persoonlijke valkuilen, die je zoveel mogelijk moet leren ontwijken.

In deze cursus gaan we ontdekken hoe je leert, gaan we erachter komen waar jij al heel goed in bent en waar we nog aan kunnen werken. We gaan dus op zoek naar je studietalenten en maken je alert op je valkuilen. Door een klein groepje te maken (maximaal 3 leerlingen), waarmee we op maandagmiddag bij elkaar komen, hebben we veel tijd voor je. We gaan dan alle dingen, waar je tegen aan loopt, uitgebreid bespreken en met jou tot oplossingen komen. Wellicht hebben je groepsgenoten goede ideeën voor je, of lopen ze tegen hetzelfde aan. Naast het bespreken van de afgelopen week, gaan we aan de slag met praktische vaardigheden die van pas komen bij goed en efficiënt studeren. We besteden aandacht verschillende onderdelen.

Hierbij kun je denken aan:
-samenvatten
-leerstrategieën
-hoofdzaken van bijzaken scheiden
-woordjes leren
-plannen en discipline (doelen stellen)

Maar ook individuele situaties als:
-Dyslexie en studie.
-Wat doe ik als ik een toets heb gemist?
-Ik snap soms bepaalde instructies niet.

Plannen

Aan het einde van de les op maandag maken we een planning voor de komende week. Aan het begin van de cursus plannen we samen al het huis- en leerwerk in. Het doel is dat je aan het einde van de cursus zelf een planning kunt maken.

Praktische informatie

De cursus duurt 8 weken en begint op de tweede maandag van het schooljaar. Je komt zodra je vrij bent en mag zolang blijven als nodig is om het onderwerp van de week goed te bespreken en een goede planning te maken.

Een intake gesprek is gratis en vrijblijvend