Project Study – Huiswerkbegeleiding Paterswolde

In 2015 zijn we begonnen met Project Study. We merkten dat er om ons heen behoefte was aan begeleiding met veel individuele aandacht. In de praktijk waren Rob en Eef vooral aanwezig bij de huiswerkklassen en zorgde Anneke voor de didactische begeleiding en begeleidde de intake- en evaluatiegesprekken. Doordat Rob en Eef beide nog studeerden en deze studierichtingen erg uiteen lagen (alfa en bèta) konden zij, behalve begeleiding in plannen, ook goed helpen als er moeilijkheden waren met de leerstof.

Nu, bijna 4 jaar later, is de situatie veranderd. Rob is zich verder gaan ontwikkelen de bèta kant op, en heeft minder tijd om huiswerkklassen te verzorgen. Daarom heeft Anneke –die door haar enthousiasme voor Project Study minder is gaan werken op haar school- een gedeelte overgenomen. Ook hier is weer de alfa – bèta verdeling aanwezig. Eef is inmiddels bezig aan haar derde jaar (ortho)pedagogiek en  vastbesloten om verder te gaan in het vak. Anneke is al 25 jaar werkzaam in het onderwijs als leerkracht biologie en mentor. Zij is ook zorgcoördinator geweest en is nu nauw betrokken bij het opzetten van KED (een Zweeds onderwijsmodel) op de school waar zij werkzaam is. Hiervoor heeft zij verschillende cursussen coaching  en talentbegeleiding (gericht op hoogbegaafdheid) gevolgd. Ook verzorgen wij (bij drukte samen met talentvolle studenten) bijlessen en examentrainingen.

Wij vinden het enorm belangrijk om elke leerling veel aandacht te kunnen bieden. In de praktijk komt onze begeleiding neer op hulp bij de leerstof, maar hebben wij ook veel aandacht en tijd voor het sociaal/emotionele aspect van begeleiding. Wij merken dat dit gedeelte even belangrijk is, want alleen als een leerling lekker in zijn/haar vel zit en zelfvertrouwen in eigen kunnen heeft, kunnen goede resultaten volgen. Vanzelfsprekend wordt hierbij aandacht gegeven aan leren plannen en het inmiddels beroemde ‘leren leren’ (executieve functies). Goed (en indien gewenst veel) contact met ouders vinden wij een belangrijk aspect van een goede begeleiding.

Wij bieden: huiswerkbegeleiding en individuele coaching aan. Daarnaast verzorgen wij eindexamentraining en bijlessen.

Wil je meer over ons en onze aanpak te weten komen en denk je dat wij je kunnen helpen, maak dan vooral een afspraak. Wij kijken graag of onze aanpak bij je past en of we je kunnen helpen.